• Categorii

  • Arhive

Iliescu si vinovatii……..

Pentru d-l cirlovacristian!

Aveti dreptate: nu putem continua discutia care nu are directa legatura cu materialul postat, pe alt blog (in cazul de fata pe cel al lui Iliescu)!

Raspunsul la intrebarea ”Totusi nu am inteles cum si in ce mod este implicat dl.Ion Iliescu in gasirea vinovatilor”? este foarte simplu si se regaseste in unul din raspunsurile mele unde spuneam: „la urma urmei daca stam sa analizam cat de mare roman a fost Ceausescu, atunci ce rost mai are sa vorbim despre Revolutia din 1989 si despre contributia d-lui Iliescu et Co. la reusita ei din moment ce <emanatii> de atunci i-au gasit ca singurii vinovati pe Ceausescu si sotia??!! (vezi procesul)”- imi cer scuze ca ma autocitez.

Pai:

1-Iliescu n-a fost unul din „emanatii” revolutiei, dupa cum chiar el isi spunea?

2-„Procesul” (ghilimelele cred ca se cuvin in acest caz) ceausestilor n-a fost instrumentat de acei „emanati”?

(Doar nu vreti sa spuneti ca Iliescu nu a avut niciun cuvant de spus asupra sentintei de condamnare la moarte? Am urmarit de cateva ori si atunci si acum acel „proces” (mascarada) si se vedea clar ca sentinta fusese luata deja din Bucuresti. Nu mai punem la socoteala faptul ca procesul acela poate fi considerat pacatul originar al justitiei postdecembriste. Cat a fost ea de independenta in anii urmatori, chiar pana in zilele noastre se cunoaste prea bine)

3- N-a spus Iliescu la TV in 22 decembrie 1989 ca Ceausescu a fost vinovat printre altele si pentru ca a „intinat idealurile socialismului?” (A adus evident si alte acuzatii pertinente de genul frigului din case, avorturi etc.)

Deci Ion Iliescu s-a implicat cel putin in „acuzarea” celor doi vinovati de declansarea Revolutiei din 1989: sotii Ceausescu!

De aici am pornit si eu cu intrebarea cum se impaca la dvs (si la alti admiratori ai PSD) cele doua idei total contradictorii: admiratia fata de Ion Iliescu si totodata considerarea lui Ceausescu ca unul din marii romani??!!

Eu am o explicatie psihologica la aceasta intrebare dar astept mai intai raspunsul dvs.!

In ceea ce priveste alti vinovati de mortii revolutiei, intr-adevar Iliescu nu s-a implicat niciodata in niciun fel pentru ca nu are niciun interes!

PS. Referitor la intrebarea legata de politica SUA voi face un alt „Post” ca sa nu incurcam lucrurile!

Un răspuns

  1. Va rog sa-mi scuzati intirzierea de a va raspunde

    Daca nu este foc atunci nici fum nu iese-spun batrinii
    Nu stiu cit de mult este implicat Ion Iliescu in acel ”proces” juridic-este un lucru important.
    In legatura cu admiratia fata de o persoana cred ca am fost foarte clar si nu am generalizat la infinit (in comentariile mele).

    Omul cit traieste invata-cite ceva-si in plus gresala este omeneasca,problema este sa nu persisti in gresala.

    Daca se discuta punctual ceea ce sa intimplat de la Revolutie pina astazi cred ca vom discuta peste 34 ani.Va rog sa punctati doar esenta.
    Va multumesc

Lasă un comentariu